Начин на приготвяне
Измиваме 1/2 пиле и слагаме да се вари в 2 литра вода. Като се посвари пилето го изваждаме от бульона и нарязваме на порции, като запазваме бульона за готвенето.
В тенджерка слагаме порциите пиле, наливаме 3-4 супени лъжици олио, добавяме 1 супена лъжица масло, 2 супени лъжици настърган лук, 1 скилидка пасиран чесън и запържваме. Поръсваме черен пипер на вкус и 1 чаена лъжичка червен пипер.
Подправяме с чубрица и кубче натрошен пилешки бульон. Наливаме 5 или 6 чаени чаши бульон от варене на пилето и готвим приблизително 15 минути.
Сгъстяваме ястието с кашичка от брашно - 3-4 супени лъжици брашно, размито с малко вода. Оставяме манджичката да къкри още няколко минути. При необходимост може да долеем топла вода или още бульон от варенето.