Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен билков хляб

Домашен билков хляб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен билков хляб
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • мая - 20 г, пясна
  • босилек - 1 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • мащерка - 2 щипки
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 3 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 100 мл топла вода, прибавяме 125 г брашно и разбъркваме добре за 2 минути. Покриваме и оставяме да втасва 30 минути, докато удвои обема си.

Прибавяме остатъка от брашното, солта, към 800 мл вода и зехтина. Месим, докато получим гладко тесто.

Към него прибавяме нарязаните подправки и месим още, докато стане гладка топка. Покриваме с кърпа и оставяме за 3 часа да втаса, докато удвои обема си.

Оформяме тестото и го слагаме в подходяща тавичка, където да престои още малко, докато фурната се стопли до 240 градуса.

Поръсваме хляба с мащерка и печем 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: