Домашен билков хляб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
4k
958
3k
29/08/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 690
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 100 мл топла вода, прибавяме 125 г брашно и разбъркваме добре за 2 минути. Покриваме и оставяме да втасва 30 минути, докато удвои обема си.

Прибавяме остатъка от брашното, солта, към 800 мл вода и зехтина. Месим, докато получим гладко тесто.

Към него прибавяме нарязаните подправки и месим още, докато стане гладка топка. Покриваме с кърпа и оставяме за 3 часа да втаса, докато удвои обема си.

Оформяме тестото и го слагаме в подходяща тавичка, където да престои още малко, докато фурната се стопли до 240 градуса.

Поръсваме хляба с мащерка и печем 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар