Шуменски милинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Шуменски милинки
Снимка: Vannq88
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Може да срещнете десетки рецепти за милинки, но тази рецепта за шуменски милинки отнема малко време и резултатът винаги е гарантирано-отличен. Знаем я шуменска майсторка!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1/2 литър.
  • мая - 1 кубче.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - за меко тесто
  • за заливката
  • масло - за заливката 250 гр. за готвене
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се меко тесто, което се оставя да втаса 1 час. След това се правят малки топчета колкото орех.

Овалват се с ръце намазани с олио и се се нареждат в тава. Оставят се пак да втасат. След това се заливат с разтопения маргарин с олиото, галетата и солта. Пекат се в умерена фурна на около 180 градуса.

Като се изпекат се поръсват с малко студено прясно мляко. Завиват се с кърпа да омекнат.

Тези милинки стават малко по мазнички, но са страшно вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
521
45
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

svetlozara
svetlozara
Тези милинки са ми любимите, много са вкусни.
21.10.2011 13:22
Шропшир
Шропшир
Този "маргарин" е отровен - спрете да пишете глупави продукти в рецептите - едно време в Шумен все с маргарин са готвили!
18.10.2011 13:11
2
1
Pepa-lex
Pepa-lex
Много вкусно става, аз добавих и сирене и мисля, че стана още по - добре.
19.09.2011 15:24
1
1
Покажи всички подкоментари