Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Летен гювеч със свинско месо

Летен гювеч със свинско месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Летен гювеч със свинско месо
Снимка: TanyaGyurova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"С пресни зеленчуци и крехко свинско месце най-вкусният гювеч се приготвя"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г обезкостено
  • мас - 1 к.ч. или олио
  • лук - 4 глави
  • чушки - 6 - 7 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • зелен боб - 1 ч.ч.
  • бамя - ¼ кг
  • домати - 2 - 3 бр.
  • бакла - 1/4 кг
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета, посоляваме и с малко вода ги слагаме в умерена фурна, докато месото омекне.

Прибавяме лука нарязан на филийки, чушките на пръстени, патладжана на кубчета, доматите на кръгчета и леко сварените бакла, зелен боб и червения пипер.

Разбъркваме добре, слагаме мазнината и печем в умерена фурна, докато продуктите поомекнат.

Тогава слагаме нарязаните на резенчета картофи, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем, докато гювеча остане почти на мазнина.

Поднасяме го поръсен със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: