Начин на приготвяне
Размийте маята с 1 ч.л. сол в 75 мл топла вода. Пресейте брашното в купа и в кладенче посредата сипете размитата мая. Покрийте с кърпа и оставете за 15-тина минути настрана. След това добавете солта, зехтинът и останалата вода и замесете еластично, еднородно тесто. Оформете го на топка и го прехвърлете в намазнена купа. Покрийте отново с кърпа и оставете за 45 мин. да престои.
Нарежете бекона на лентички и го запържете леко за 2 минути. Сметаните разбъркайте с 1 ч.л. захар, щипка сол и черен пипер. Зеленият лук нарежете на дребно.
Разточете тестото на тънка кора, намажете със сметановата смес, разпределете бекона и лука и овкусете със сол, черен пипер и риган. Сложете пицата да се пече за 10 минути в предварително загряна на 250 градуса фурна.
Коментари