Начин на приготвяне
Кашуто се измива и накисва във вода при съотношение 1:2. Оставя се така 4-5 часа. Оризът се измива и се накисва във вода за половин час (съотношението ориз-вода е 1:2).
След това оризът се измива пак със студена вода и се прехвърля в намаслена алуминиева форма за еднократно печене или тавичка. Отгоре се режат маслините, слагат се подправките и всичко се разбърква. Налива се вода, колкото да покрие съдържанието на съда.
Ястието се пече около 60-80 минути при 190 градуса, като по време на печенето може да се капва още малко вода. След като се извади, се оставя да се поохлади и се поднася със соса.
Сосът се приготвя, като всички указани съставки се сложат в блендер, добави се малко вода и сместа се смели до хомогенност.
Коментари