Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кавърма»Вегетарианска кавърма

Вегетарианска кавърма

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Вегетарианска кавърма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"На бас, че не знаехте за това чудо в кухнята, кавърма без месо, открийте тук"

Необходими Продукти

  • лук - 1/2 кг. кромид
  • тиквички
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • ябълки - 1 кисела
  • гъби
  • зелени домати - по 100 гр.
  • домати - 1 - 2 добре узрели
  • черен пипер
  • червен пипер
  • люти чушки - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • растителна мазнина
  • бяло вино
  • чесън - 1 скилидка
  • мед - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките, патладжана, морковите, ябълката и зелените домати се бланшират в подсолена вода.

Гъбите се задушават в малко мазнина и бяло вино. Червените домати се почистват от люспите и се смилат на пюре.

Кромидът се карамелизира в дълбок съд с малко олио, червен пипер, чесън, мед и бяло вино. Към него се прибавят всички зеленчуци. Гъбите и се заливат с топла вода, захплупва се за около 15 мин. да се задуши, добавя се накрая доматеното пюре, черния пипер.

Къкри на бавен огън да остане на мазнина. Насипва се в гювеч или гювечета и се запича в силно загрята фурна.

Гарнира се с препечена люта чушка и резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: