Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като към леко затопленото прясно мляко прибавяме маята и захарта. Разбъркваме добре и след 5 минути прибавяме разбитите яйца, половината от разтопеното краве масло, солта. Добавяме брашно, колкото поеме, за средно меко тесто.
Разделяме на пет парчета. Оставяме за 10 минути на стайна температура, покрити с фолио или кърпа.
През това време приготвяме плънката, като смесваме орехите със стафидите, канелата, галета, захар и 3 с.л. прясно мляко. Ароматизираме с ванилия и кора от лимон (при настъргване на кората внимаваме да стържем само жълтата част и да не засегнем бялата част на кората, която нагарча).
Вземаме от тестото, разтегляме с натопени в мазнина ръце правоъгълна кора, намазваме с разтопено масло, слагаме от ореховата плънка, отгоре подреждаме приготвени по същия начин други кори и плънка.
След това увиваме заедно на руло всички подредени една върху друга кори и плънка.
Слагаме рулото в тавичка върху намазана с мазнина хартия за печене и намазваме отгоре с разбито яйце, поръсваме кристална захар и оставяме на топло да втаса.
Когато рулото бухне, слагаме да се изпече в загрята на 180 градуса фурна до златисто.