Супа от млада коприва

28/03/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф307864853
"Тази супа е не само вкусна, но и невероятно полезна. Ще ви изненада приятно със свежа смес от аромати, същински празник за сетивата и стомаха. "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 662
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио добавяме нарязан на дребно лук и запържваме за 2 минути.

Добре измитата със студена вода коприва (не я попарвам, за да не си губи ценните съставки) нарязваме и добавяме към лука и задушаваме за още 2 минути.

Прибавяме брашното, доматът е нарязан на дребно и заливаме с 1 литър топла вода. Оставяме да поври 5-6 минути, след което прибавяме измития ориз. Така супата трябва да поври поне 15 минути.

Махаме тенджерата от огъня, малко да се охлади. Правим застройка, като в купичка разбиваме добре киселото мляко с едно яйце, наливаме малко от топлата супа, разбъркваме и изсипваме в тенджерата.

Прибавяме сол на вкус. При сервиране по желание добавяме лъжица кисело мляко в чинията.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар