Питка с лимец и кориандър

29/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо659
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме 500 г от брашното от лимец, лененото брашно и добавяме олиото, кориандър, разбитото яйце и киселото мляко с разтворената сода.

Маята се смесва с леко затопленото прясно мляко, 2 с.л. брашно и захарта. Оставяме да втаса за 10 минути.

Смесваме двете смеси и замесваме меко тесто, като доомесваме с остатъка от брашното.

Оставяме да втаса на топло за час и половина, или докато удвои обема си. Прехвърляме питката в намазнена тава и я намазваме с масло.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар