Перфектната лесна Мусака

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
132
53
211
1
29/03/2016
"И вие ли нямате търпение да опитате перфектната лятна мусака -ето ви рецептата тогава "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 336
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на големи кубчета. Нарязваме лука на ситно и го запържваме със зехтина в дълбок тиган. Добавяме каймата и запържваме, докато стане на трохи. Слагаме подправките (на вкус) и доматеното пюре.

Разбъркваме всичко и прибавяме картофите, за да се смесят с всичко, около 1-2 минути. Изсипваме в подходящ съд, сипваме вода, колкото да се покрият картофите - горе долу 400-500 мл, и слагаме да се пече в загрята на 200 градуса фурна.

Когато картофите омекнат, приготвяме заливката. Разбиваме яйцето с киселото мляко, прибавяме брашното и содата и заливаме мусаката.

Когато бухне силно, пускаме само грила на фурната на максимална температура, за да може заливката да придобие златист цвят за 3-4 минути.

Изваждаме от фурната и поднасяме с пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 14:36
Аз винаги слагам и един морков :)
1
0
Лилия Цачева/Lipodve
И аз понякога слагам, ама сега, пък не сложих. :)))
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
мусака- класика ,но аз не слагам куркума ,следващия път ще добавя - супер си е
1
0
Лилия Цачева/Lipodve
Аз слагам куркума на много ястия, понеже ми е дна от любимите подправки!
Благодаря :)
0
0
Илияна Димова
Да, много е вкусна
1
0
Лилия Цачева/Lipodve
Наистина е много простичка за приготвяне, с пък става много вкусна!
Благодаря! :)
0
0