Милинки с мас

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
05/04/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 071
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното и правим кладенче, изсипваме разбитите яйца, киселото мляко, солта, маята и захарта. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за 40 минути.

Размекваме маста и си намасляваме ръцете с нея, започваме да късаме малки топчета от тестото, които редим в тава, на разстояние едно от друго, ръсим ги с натрошеното сирене. Покриваме ги и оставяме да втасат за още 30 минути.

Към размекнатата мас добавяме галетата и брашното, разбъркваме и заливаме милинките.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути, докато се зачервят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар