Кюфтета с киселец и лапад

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
07/04/2016
"Защото кюфтета не се правят само с кайма. Може да приготвите кюфтенца също с киселец и лапад "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 886
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лапад - 1 връзка
  • киселец - 1 връзка
  • зелен лук - 3 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • картофи - 2 бр. средни
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • сол - навкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и махаме жилите на лапада и спанака. Нарязваме го на ситно заедно с лука и чесъна.

В сгорещено олио задушаваме за кратко зелениите, а картофите слагаме да се сварят.

Белим картофите и ги настъргваме, прибавяме задушените зеленчуци, яйцето и овкусяваме със сол, черен пипер и наситнен магданоз.

Оформяме кюфтета, които овалваме с царевичното брашно и пържим в сгорещено олио.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
07.04.2016 12:12
Много добре изглеждат.
0
0