Моето пиле Тандури

Моето пиле Тандури

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k7k5
Моето пиле Тандури
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
11/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Пилето Ми е много по-добро от пилети Ти"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пилешкото месо, като го нарежете на парчета, ако желаете махнете кожата или я оставете, но леко я придърпайте назад, така че да се открие част от месото.

Направете леки разрези с остър нож на всяко парче пиле, за да може маринованата смес да го овкуси хубаво.

Направете маринатата, като в купа сложите цеденото мляко, изстискайте сока на лимона и добавете настърган на ситно джинджифил и скълцан на ситно чесън.

Разбъркайте и прибавете всички подправки и олиото. Разбъркайте хубаво, за да не се получат бучки.

Сложете месото в тази смес и с ръце хубаво втрийте във всяко парче.

Оставете за 12 часа да се маринова пилешкото в хладилник. Най-добре го пригответе от вечерта, за да ви е готово за другия ден.

Сложете маринованото пиле в тава и печете в загрята фурна на 190 градуса за 50 минути, като на всеки 10 минути го обръщайте.

Пилето е с уникални индийски подправки и вкусът му гарантирам, че е страхотен.

Тандури наподобява пещ, която индийците използват за печенето на хляб и меса, в моя случай пекох във фурната, но пак си заслужаваше :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: