Начин на приготвяне
Затоплете леко водата и разтворете маята и захарта в нея, оставете да шупне за 15-20 минути на топло.
Пресейте брашното и солта и направете кладенче, в него сипете олиото, чубрицата и вече шупналата мая.
Замесете меко и еластично тесто. Трябва да месите тестото поне 5-10 минути.
Намажете купа с олио и сложете тестото в нея, завийте с кърпа и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.
Извадете втасалото тесто на плот и разточете леко с намаслени ръце. Отгоре натрошете сиренето и прегънете тестото, така че да се оформи правоъгълник.
Сложете така оформения хляб в правоъгълна форма за кекс, застлана с хартия за печене, и оставете да втаса повторно на топло.
Преди печене направете няколко разреза по повърхността на хляба с остър нож и поръсете с брашно.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната до готовност. Не отваряйте фурната през първите 10-15 минути от печенето.
Готовия хляб извадете върху решетка и оставете да се охлади.
Коментари