Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ароматен хляб със сирене и чубрица

Ароматен хляб със сирене и чубрица

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Ароматен хляб със сирене и чубрица3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ще го излапате още преди да сте сервирали основното на масата!"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 240 мл
  • мая - 21 г прясна
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица - 3/4 ч.л.
  • сирене - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко водата и разтворете маята и захарта в нея, оставете да шупне за 15-20 минути на топло.

Пресейте брашното и солта и направете кладенче, в него сипете олиото, чубрицата и вече шупналата мая.

Замесете меко и еластично тесто. Трябва да месите тестото поне 5-10 минути.

Намажете купа с олио и сложете тестото в нея, завийте с кърпа и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.

Извадете втасалото тесто на плот и разточете леко с намаслени ръце. Отгоре натрошете сиренето и прегънете тестото, така че да се оформи правоъгълник.

Сложете така оформения хляб в правоъгълна форма за кекс, застлана с хартия за печене, и оставете да втаса повторно на топло.

Преди печене направете няколко разреза по повърхността на хляба с остър нож и поръсете с брашно.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната до готовност. Не отваряйте фурната през първите 10-15 минути от печенето.

Готовия хляб извадете върху решетка и оставете да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
И аз го обожавам,дори аромата на прясно изпечен домашен хляб,може да ми докара обилно слюноотделяне :) Страхотен е!
15.04.2016 15:48
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Обожавам домашно приготвен хляб или питка! А докато са топли са още по-вкусни и сочни!
15.04.2016 14:02