Мързеливи сарми с лапад и маслини

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
688
226
342
2
16/04/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо905
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от жилките. Измива се. Оризът се треби и измива. Л

Лукът, джодженът и магданозът се нарязват. Маслините се обезкостяват.

В тиган с олио се запържват лукът и оризът. Добавят се листните подправки и маслините. Долива се гореща вода и се бърка, докато се поеме от ориза.

В тава с олио се слагат лападовите листа, предварително попарени с гореща вода.

Върху им се разстила сместа, после пак листа и пак ориз. Най-отгоре са листата. Долива се гореща вода и се слага във фурната да се запече.

Сервира се с кисело мляко.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#164955
Не е като истинските, но като бързаш, и така става.
0
0
Гергана  Георгиева
Чудесни са!Много ги обичам поднесени с кисело мляко към тях
0
0