Мързеливи сарми с лапад и маслини

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
243
165
2
16/04/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо756
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от жилките. Измива се. Оризът се треби и измива. Л

Лукът, джодженът и магданозът се нарязват. Маслините се обезкостяват.

В тиган с олио се запържват лукът и оризът. Добавят се листните подправки и маслините. Долива се гореща вода и се бърка, докато се поеме от ориза.

В тава с олио се слагат лападовите листа, предварително попарени с гореща вода.

Върху им се разстила сместа, после пак листа и пак ориз. Най-отгоре са листата. Долива се гореща вода и се слага във фурната да се запече.

Сервира се с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
карамфилка
карамфилка
27.04.2016 19:24
Не е като истинските, но като бързаш, и така става.
0
0
Гергана  Георгиева
Чудесни са!Много ги обичам поднесени с кисело мляко към тях
0
0