Прасковки

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40773402
16/04/2016
"По-вкусни и сочни дори и от истинските - прасковките от нашето детство "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 985
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 250 г
  • захар - 300 г
  • кисело мляко - 200 г
  • ванилия - 1 прахче
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - около 1 кг, за средно твърдо тесто
  • За крема
  • шипков малмалад - 1 бурканче
  • масло - 1/2 пакетче
  • захар - кристална за овалване
  • сладкарска боя - жълта и червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се меси тесто, оформят се малки топчета, подреждат се върху хартия за печене и се пекат за 10-15 минути.

Кремът се приготвя, като мармаладът се разбие с мекото масло.

Изстиналите сладки се слепват с крема.

Потапят се последователно в купички с топла вода, в която има разтворена кулинарна боя - жълта и червена.

Овалват се в кристална захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Топят се като бонбонки в устата на моят син.
1
0