Бързи пържолки в гъбено-лучен грейви сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114526
28/04/2016
"Всеки знае как да приготви сочни пържоли, но не пропускайте да си запишете рецептата за соса - уникално вкусен е "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 585
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолките със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тиган на умерена температура. Запържете пържолките в зехтина за около 2 минути от всяка страна.

Извадете пържолките, покрийте и ги дръжте топли. Междувременно добавете в същия тиган още 1 с.л. зехтин. Добавете гъбите, нарязани предварително на слайсове, и лука на полумесеци и сотирайте около 5 минути.

Поръсете гъбите и лука с брашното и пържете 1 минута. Добавете бульона и разбъркайте хубаво, за да свалите всички вкусни късчета от дъното.

Гответе около 3 минути докато сосът се посгъсти. Върнете пържолките в тигана в соса и гответе още около 15 мин. или докато сосът се редуцира наполовина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Камелия Саман
Много вкусни изглеждат. А пробвала ли си да ги правиш с телешко? Дали ще се получат?
0
0