Печено свинско с ябълки и бекон

30/04/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • бекон - 200 г
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го настържете на фино ренде. Задушете го в мазнината.

Добавете свинското месо, нарязано на подходящи парчета и пържете 6-7 мин. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер.

Изсипете сместа в йенска тенджера. Покрийте месото с тънки филийки бекон.

Обелете ябълките и ги нарежете на филийки. Наредете парченцата ябълки по стените на йенската тенджера.

Сложете капака и изпечете до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар