gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Празнична агнешка дроб сарма

Празнична агнешка дроб сарма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Празнична агнешка дроб сарма
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 14ВИДЕО
30/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"С такава вкусна дроб сарма на масата всеки ден може лесно дa се превърне в празник"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - около 1.200 кг (сърце, бял дроб и черен дроб)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 връзки
  • лук - 2 глави стар
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • вода
  • сол на вкус
  • за заливка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сварете предварително белия дроб и сърцето. Нарежете на дребно двата вида лук. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете суровия черен дроб, нарязан на парченца. Пържете ги 15 минути.

Прибавете нарязаните на дребни парчета сварените бял дроб и сърце. Пържете и разбърквайте около 5 минути. Добавете ориза. Пържете с разбъркване, докато оризът стане стъклен.

Добавете червения пипер и сол на вкус и разбъркайте добре. Прибавете 3 ч.ч. вода и оставете ориза да поеме от водата. При полуготовност на ориза добавете магданоза и джоджена, нарязани на ситно.

Изсипете ястието в тава и запечете в силна фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая направете заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и разпределите върху дроб сармата.

Допечете до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: