Празнична агнешка дроб сарма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
30/04/2016
"С такава вкусна дроб сарма на масата всеки ден може лесно да се превърне в празник "
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 567
  • Преглеждания за месеца506
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително белия дроб и сърцето. Нарежете на дребно двата вида лук. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете суровия черен дроб, нарязан на парченца. Пържете ги 15 минути.

Прибавете нарязаните на дребни парчета сварените бял дроб и сърце. Пържете и разбърквайте около 5 минути. Добавете ориза. Пържете с разбъркване, докато оризyt стане стъклен.

Добавете червения пипер и сол на вкус и разбъркайте добре. Прибавете 3 ч.ч. вода и оставете ориза да поеме от водата. При полуготовност на ориза добавете магданоза и джоджена, нарязани на ситно.

Изсипете ястието в тава и запечете в силна фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая направете заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и разпределите върху дроб сармата.

Допечете до златисто.

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Разкошна рецепта! Разкошен резултат! Благодаря, Нинка! :)
3
0
Валентин Миранов
Много я обичам и често си правим.
2
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
30.04.2016 17:00
Много я обичам,но само аз ям дреболии и не я готвя,обикновено намазвам като някой ме покани и си хапвам с удоволствие :)
1
1