Празнична агнешка дроб сарма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
3k
7
30/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви110 мин.
Общо140 мин.
Порции6
"С такава вкусна дроб сарма на масата всеки ден може лесно да се превърне в празник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително белия дроб и сърцето. Нарежете на дребно двата вида лук. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете суровия черен дроб, нарязан на парченца. Пържете ги 15 минути.

Прибавете нарязаните на дребни парчета сварените бял дроб и сърце. Пържете и разбърквайте около 5 минути. Добавете ориза. Пържете с разбъркване, докато оризyt стане стъклен.

Добавете червения пипер и сол на вкус и разбъркайте добре. Прибавете 3 ч.ч. вода и оставете ориза да поеме от водата. При полуготовност на ориза добавете магданоза и джоджена, нарязани на ситно.

Изсипете ястието в тава и запечете в силна фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая направете заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и разпределите върху дроб сармата.

Допечете до златисто.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: