Агнешки вратлета в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
30/04/2016
"Сготвили сте всичко, а вратлетата са останали? Ето и уникална рецепта за тях - за да си хапнете вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 008
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки вратлета - 3 бр.
  • гъби - печурки 250 г
  • брашно - 2 с.л. бяло
  • олио
  • бяло вино - 200 мл.
  • вода
  • универсална подправка - за агнешко готова на Ади (съдържа сол, захар, червен пипер, магданоз, джоджен, чимен и лук)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте вратлетата много хубаво. Подсушете ги и натрийте с готовата подправка за агнешко месо.

Сложете вратлетата в гювеч и добавете вода 2-3 пръста от дъното. Захлупете и печете на 250 градуса за около час.

Междувременно задушете почистените и измити гъби в малко олио и вода. При готовност добавете бялото брашно и запържете за няколко минути.

Залейте с бялото вино. Извадете гювеча от фурната и с приготвения сос залейте вратлетата.

Печете месото в гювеча още около час.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-17%
Похапвай си вкусно с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
цветослава киркова
Нищо , че три дни ям само агнешко , тези вратлета определено ме съблазняват .
0
0
Нина Иванова Иванова
Много са вкусни наистина ама толкова ми втръсна агнешко че днес вече ни печка искам да видя ни агнешко :) домати и сирене за разтоварване :)
0
0
Цеца Милошова
Ха ха ха! Ама и аз съм една. То нали си пише...
0
0
Цеца Милошова
Аз реших, че в е в гювеч от зеленчуци /в този смисъл, а не като съд/. Та до сега сама си се смея на уникално тъпия въпрос. Ако има конкурс за най-глупав въпрос съм сигурна, че ще го спечеля :~
1
0
Нина Иванова Иванова
А няма лошо :) то може и да съм пропуснала , никога не се знае :)
0
0
Цеца Милошова
Много апетитни изглеждат. В какъв съд ги готвиш?
0
0
Нина Иванова Иванова
В гювеч
0
0