Козунак без сплитане

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
01/05/2016
"Не е важно да сплетете козунака, важно е да е вкусен, а този е направо номер 1 "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо440
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията.

Брашното пресейте, поръсете го с щипка сол и направете кладенче. В него сложете оцет и разбитите яйца.

Разтворете маята в топло мляко. Оставете да шупне.

Замесете тестото, като постепенно наливате от маята с млякото. Месете до получаване на гладко меко тесто.

Вземете олиото и на части го добавете в тестото, като при всяко добавяне на олиото, месите тестото до пълното му поемане.

Оставете покрито с домакинско фолио на топло да втаса.

Когато видимо е увеличило обема си, разделете тестото за два малки или един голям козунак.

От тестото направете топчета с приблизително еднакъв размер, разточете ги леко и във всяко сложете по малко стафиди, омесете пак на топче и поставете във дълбока тава покрита с хартия за печене.

Така направете всички топчета. Оставете козунака да втаса отново.

Намажете с разбит белтък и поръсете със захар.

Печете на 160-170 градуса за около 40 минута, ако започне да прегаря, го покрийте с алуминиево фолио.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар