Пълнена агнешка плешка с дреболии

Лидия - ГериЛидия - ГериГотвач2571541
04/05/2016
"Знаете ли ние какво разбираме под класика? Пълнена агнешка плешка с дреболии - точно като тази "
Приготвяне35 мин.
Готвене180 мин.
Общо215 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 584
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката плешка се разрязва внимателно от вътрешната страна, така че да се образува джоб, където да се постави плънката.

Плънката се приготвя като в мазнина се задушава ситно нарязаният пресен лук, добавят се нарязаните лапад, киселец, дреболии /като те са сварени предварително и нарязани на дребно/ и нарязаните гъби.

Плънката се овкусява с джоджен, магданоз, черен пипер, сол и ориз, добавя се вода и се оставя докато водата изври.

Плешката се осолява, пълни се с плънката, сипва се около 1 чаша вода вътре в плешката и се зашива. Пече се около 3 часа до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Благоева
До сега плешка не съм пълнила, но идеята ми хареса!
0
0