Козуначени пиленца

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
669
257
2
06/05/2016
"За празника и за усмивките на близките - козуначени пиленца от цялото ни сърце "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 855
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко млякото и слагаме маята да се разтвори, след това сипваме и маслото (предварително разтопено), разбъркваме, сипваме и захарта, отново разбъркваме.

Пресяваме малко брашно, ванилията и солта и прибавяме и тях. Започваме да месим и постепенно добавяме още брашно. Трябва да се получи меко тесто.

Готовото тесто оставяме да втаса за около 40 мин., след което разделяме на малки топченца. От всяко от тях оформяме пръчица, която завързваме веднъж.

Предната част оформяме като главичка на пиленцето, а задната леко притискаме и режем с нож, така че да стане като опашка. Печем 20-25 мин. на 180-200 градуса.

След като са готови, изваждаме, бодваме лененото семе като очички и покриваме с кърпа да не изсъхват.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
К К
К К
15.05.2016 01:19
Не съм ги правила, но са много сладки!
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Тези пиленца са големи сладури ,браво и аз съм ги правила стават много ефектни
0
0
Наталия Петрова
Да наистина са сладурски и са много лесни за приготвяне.
0
0
цветослава киркова
Хубава рецепта, а снимката просто ме разби, поздравления!
0
0
Наталия Петрова
Благодаря,много интересно се получи..
0
0