Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначени пиленца

Козуначени пиленца

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"За празника и за усмивките на близките - козуначени пиленца от цялото ни сърце"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 50 г
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - около 400 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - за тавата
  • ленено семе - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко млякото и слагаме маята да се разтвори, след това сипваме и маслото (предварително разтопено), разбъркваме, сипваме и захарта, отново разбъркваме.

Пресяваме малко брашно, ванилията и солта и прибавяме и тях. Започваме да месим и постепенно добавяме още брашно. Трябва да се получи меко тесто.

Готовото тесто оставяме да втаса за около 40 мин., след което разделяме на малки топченца. От всяко от тях оформяме пръчица, която завързваме веднъж.

Предната част оформяме като главичка на пиленцето, а задната леко притискаме и режем с нож, така че да стане като опашка. Печем 20-25 мин. на 180-200 градуса.

След като са готови, изваждаме, бодваме лененото семе като очички и покриваме с кърпа да не изсъхват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Не съм ги правила, но са много сладки!
15.05.2016 01:19
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Тези пиленца са големи сладури ,браво и аз съм ги правила стават много ефектни
08.05.2016 19:31
1
Покажи всички подкоментари
цветослава киркова
цветослава киркова
Хубава рецепта, а снимката просто ме разби, поздравления!
08.05.2016 19:22
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Благодаря ви момичета.
06.05.2016 15:51
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Разкошни,като в приказка! Браво,Натали!
06.05.2016 15:01
Илияна Димова
Илияна Димова
Много са сладички , Браво !
06.05.2016 14:59
Кристина Черникова
Кристина Черникова
Много оригинална идея!
06.05.2016 14:43