Свински хапки със сос

Свински хапки със сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
11/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Изпитана рецепта за Свински хапки със сос, която нашата кулинарка ВИЛИ-Виолета Матева любезно сподели с нас, за което й благодарим !"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • доматено пюре - 1 к. ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • За ориза
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
  • вода - 200 мл
  • червено вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържва месото, нарязано на хапки, докато се зачерви. Добавя се ситно нарязаният лук да се задуши.

Сипва се водата да покрие месото и варим на тих огън до омекване. Добавят се червеното вино и доматеното пюре, което е размито с една супена лъжица брашно.

Овкусява се гозбата със сол, черен пипер, червен пипер и дафинов лист. Оставя се още 5 минути да се вари, като се разбърква от време на време.

Оризът се сварява в студена вода с малко сол. Сервираме свинските хапки със соса и ориза, поръсен с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vasil Bailov
Vasil Bailov
Това е винен кебап със свинско месо. Хубавото е,че несте му сложили картофи и чубрица.
27.08.2016 22:34
1
1
Потребител#174258
Потребител#174258
Vkusno e. I az si ia pravia...
20.08.2016 04:39
2
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Често правя тази манджичка, само дето не слагам ориз, но е въпрос на вкус.
11.05.2016 14:57
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Много си я харесваме тази манджичка.
11.05.2016 14:30
1
Потребител#167180
Потребител#167180
Чудесна и вкусна! Красиво поднесена!
11.05.2016 14:27
1