Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Къри»Пилешко с бяло вино и къри

Пилешко с бяло вино и къри

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешко с бяло вино и къри1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Алкохолът прави пилешкото месо и жените по-хубави, затова, дами - налейте си една чаша вино за блясък в очите и румени бузи и запретвайте ръкавите"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле (около 1, 5 кг)
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • целина - 150 г корен
  • гъби - 150 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • домати - 4 броя или 1 буркан
  • къри - 1 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го разделете на порции. Овкусете го със сол и черен пипер и запържете до златисто парчетата в сгорещена мазнина. По желание го обезкостете и махнете кожата.

Долейте бялото вино и щом се поизпари, добавете накълцаните лук, чесън, моркови и целина и гъбите. Задушавайте до омекване на зеленчуците. Прибавете кърито, разбъркайте и сипете накълцаните домати.

Прибавете сол, черен пипер и риган и оставете ястието да покъкри за около 20-30 минути, докато (течността се изпари).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: