Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като разбиваме яйцето и смесваме с кисело мляко, вода топла, сол, захар, олио, мая и брашно, колкото поеме за меко еластично тесто. Оставяме да втаса на топло.
Приготвяме плънката, като смесваме разбито яйце с натрошено сирене, настърган кашкавал и нарязан ситно хамбургски колбас.
Втасалото тесто разделяме на 8 равни части. Оформяме топки и леко издължаваме. Разточваме елипсовидно, върху набрашнена повърхност. Слагаме от плънката и оформяме цървулче. Слагаме цървулчетата в тава върху хартия за печене.
Намазваме отгоре със смесените жълтък и олио и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. На готовите цървулчета слагаме връзки от пера зелен лук.
Коментари