Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на филии, посолете ги обилно и оставете 20 минути да се отцедят от горчивината. След това ги облейте с вода и подсушете.
Сгорещете олиото в дълбок тиган и запържете скилидките чесън. Щом се запържат, добавете вътре доматите, посолете и прибавете малко пипер. Оставете да се задушават 10-тина минути на умерен котлон.
В друг тиган сгорещете още мазнина и запържете патладжаните, като готовите отцеждайте върху салфетка. Вземете тава и на дъното излейте слой доматен сос, отгоре слой от патладжани и отново от соса.
Посипете с нарязан босилек, парчета моцарела и наръсете с пармезан. Редете до изчерпване на съставките. Сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Поднесете леко охладено.
Коментари
Единствената ми забележка е че името на ястието всъщност е: "Parmigiana di melanzane", тоест "ПАРМИДЖАНА ОТ ПАТЛАДЖАНИ".