Лахмаджун с яйце

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
19/05/2016
"За всички онези, които не знаят какво означава Лахмаджун - това е вкусна, ароматна и мека турски пица. Да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 567
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода разтваряме маята, прибавяме и останалите съставки (без брашното), разбъркваме хубаво и прибавяме постепенно брашно, да се получи меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около час.

Докато тестото втасва си приготвяме плънката. В купа нарязваме на много ситно доматите, лука и половината от магданоза, разбъркваме ги хубаво, прибавяме каймата и омесваме всичко заедно.

След като тестото е готово го разделяме на 5 (може и повече или по-малко порции) части и всяка една разточваме в желаната форма и слагаме в намазана с олио тава.

Върху всяка порция мажем тънък слой от плънката и чукваме отгоре по едно яйце. Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до готовност. След като се изпекат поръсваме яйцата със сол и черен пипер, и с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
24.09.2016 11:48
Благодаря, Наталия.
Поздрав!
0
0
marcheva14
marcheva14
23.09.2016 23:12
Много ми харесва рецептата и снимката е перфектна, но имам само една забележка за брашното - какво означава "колкото поеме". На 1 кубче мая означава 1 кг брашно, така ли е... Обичам точни мерки, такава съм си.
Гласувам с 5.
0
0
Наталия Петрова
За съжаление нямам кухненска везна и няма как да дам точни мерки,затова така съм написала . Като започна да меся каквото и да е тесо ми е трудно хем да меря с ч.ч. хем да меся и затова сипвам по малко и спирам когато тестото е с нужната гъстота.
0
0
Ваня Георгиева
Никога не бях чувала такова име и ми стана интересно не знаех че е турско ястие. :):):)
0
0