Ориз с моркови, лапад, тиквичка и пипер

21/05/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф7192616045
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 1/2 пепер зелен
  • маркови - 1/2
  • тиквичка - 1/3
  • лук - 1/3 глава
  • лапад - 1 шепа попарен
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • вода - 3 и 1/3 к.ч гореща
  • ориз - 1 к.ч. Крина
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително съм си почистила лапад от жилки, дръжки. След това си го попарвам. Нарязвам го на дребно.

Нарязвам на ситно морков, лук. На малки парченца режа тиквичката и пипера. В сгорещеното олио слагам лука, ориза и бъркам.

След като стане кристален, слагам всички зеленчуци. Нарязвам на ситно копър и го добавям. Доливам водата.

Подправям със сол и черен пипер. Разбърквам. Ври на тих огън.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар