Ориз с моркови, лапад, тиквичка и пипер

МариянаМарияна
Мастър Шеф
736
261
616
6
21/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 1/2 пепер зелен
  • маркови - 1/2
  • тиквичка - 1/3
  • лук - 1/3 глава
  • лапад - 1 шепа попарен
  • HOSSO - 4 с.л.
  • сол
  • вода - 3 и 1/3 к.ч гореща
  • ориз - 1 к.ч. Крина
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително съм си почистила лапад от жилки, дръжки. След това си го попарвам. Нарязвам го на дребно.

Нарязвам на ситно морков, лук. На малки парченца режа тиквичката и пипера. В сгорещеното олио слагам лука, ориза и бъркам.

След като стане кристален, слагам всички зеленчуци. Нарязвам на ситно копър и го добавям. Доливам водата.

Подправям със сол и черен пипер. Разбърквам. Ври на тих огън.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар