Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Ориз с моркови, лапад, тиквичка и пипер

Ориз с моркови, лапад, тиквичка и пипер

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Ориз с моркови, лапад, тиквичка и пипер
Снимка: Марияна
2 / 7
21/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • чушки - 1/2 пепер зелен
  • маркови - 1/2
  • тиквичка - 1/3
  • лук - 1/3 глава
  • лапад - 1 шепа попарен
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • вода - 3 и 1/3 к.ч гореща
  • ориз - 1 к.ч. Крина
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително съм си почистила лапад от жилки, дръжки. След това си го попарвам. Нарязвам го на дребно.

Нарязвам на ситно морков, лук. На малки парченца режа тиквичката и пипера. В сгорещеното олио слагам лука, ориза и бъркам.

След като стане кристален, слагам всички зеленчуци. Нарязвам на ситно копър и го добавям. Доливам водата.

Подправям със сол и черен пипер. Разбърквам. Ври на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: