Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Ориз с моркови, лапад, тиквичка и пипер

Ориз с моркови, лапад, тиквичка и пипер

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Ориз с моркови, лапад, тиквичка и пипер
Снимка: Марияна
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • чушки - 1/2 пепер зелен
  • маркови - 1/2
  • тиквичка - 1/3
  • лук - 1/3 глава
  • лапад - 1 шепа попарен
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • вода - 3 и 1/3 к.ч гореща
  • ориз - 1 к.ч. Крина
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително съм си почистила лапад от жилки, дръжки. След това си го попарвам. Нарязвам го на дребно.

Нарязвам на ситно морков, лук. На малки парченца режа тиквичката и пипера. В сгорещеното олио слагам лука, ориза и бъркам.

След като стане кристален, слагам всички зеленчуци. Нарязвам на ситно копър и го добавям. Доливам водата.

Подправям със сол и черен пипер. Разбърквам. Ври на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: