Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Чесново пиле, пълнено със сирене

Чесново пиле, пълнено със сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сирене - 200 г краве
  • масло - 125 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме пилето отвътре и отвън. В кухината слагаме половината масло, а с другата намазваме месото отвън. Посоляваме го.

В съд натрошаваме сиренето и към него добавяме черния и червения пипер. Добавяме ситно нарязания чесън и с тази смес пълним пилето.

Поставяме птицата в съд от йенско стъкло на дъното, на който слагаме 1 ч.ч. вода.

Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна, като поливаме от време на време с водата, събрана при печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: