Пухкави козунаци

02/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Пухкави ли са - да, страхотни ли са - още повече "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 702
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 100 мл затоплено прясно мляко. Пресяваме брашното 2 пъти. Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на козунака.

В средата на пресятото брашно правим кладенче, в което сипваме разбитите със захарта яйца, разтворената мая, настърганата лимонова кора и маслото. Замесваме меко, не лепкаво тесто, което разделяме на топки и всяка топка поставяме в предварително подмазан с олио найлонов плик, оставяме тестото да втаса.

От всяка топка оформяме фитили, които поръсваме със стафиди и плетем на плитка.

Поставяме козунака в предварително застлана с хартия за печене тава и оставяме да втаса отново. Намазваме с разбития с малко олио жълтък, поръсваме със захар и стафиди.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар