Задушен телешки език

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
06/06/2016
"Ястията с телешки език са сред любимите ни, а в онези с вкусен сос, които можем до отопим с хляб, направо сме влюбени "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 104
  • Преглеждания за месеца782
  • Преглеждания за седмицата97
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го режем на парчета.

В тенджера загряваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, моркови, чесън и целина, прибавяме доматеното пюре, пипера, солта, захарта и брашното.

Към задушените зеленчуци прибавяме нарязания език, 250 мл от бульона в които сме го варили, виното и дафиновия лист.

Задушаваме всичко под капак за 20 минути.

Махаме капака и готвим още 10-15 минути.

Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Гответе каквото си поискате във вашия нов дълбок тиган с капак! Има незалепващо каменно покритие, което гарантирате съвършено приготвянето на любимите ястия. Дръжката на тигана е термоизолираща.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар