Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата със захарта с миксер, като се разбият прибавяме олиото и хубаво разбиваме с миксер. В чаша разбиваме киселото мляко със содата.
След това прибавяме брашното и какаото, изсипваме в кръгла тава, намазана с олио и поръсена с брашно и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Докато се пече в малка купа слагаме маргарина и прясното мляко (водата) и слагаме на слаб огън, прибавяме и захарта, като непрекъснато бъркаме. След това като се разтопи захарта слагаме какаото, като не спираме да бъркаме, ако ни се стори рядко може да сложим още малко какао, за да стане като течен шоколад. Оставяме го така да поизстине.
След като се опече сладкишът го вадим и оставяме за половин час да се охлади. Режем го на квадратчета, а също може и да направим дупки с клечка, за да попие и навътре от сместа и го мажем с шоколада. След това е готово и се сервира.
Коментари