Усукана питка с маково семе

19/06/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 780
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в малко хладка вода. Добавете захарта и малко брашно. Пресейте брашното, добавете маята, киселото мляко и яйцата, като отделите един жълтък за намазване.

Замесете меко тесто и продължете да месите, докато измесите олиото. Оставете тестото да втаса.

Готовото тесто разделете на 3 топки. От всяка топка направете фитил. Усучете фитилите и ги приплетете, като оформите на питка.

Сложете в тава с незалепващо дъно. Оставете питката отново да се надигне. Намажете с жълтък и поръсете с маково семе.

Изпечете питката в умерена фурна до златисто. Проверете готовността с помощта на дървена клечица - ако няма тесто по клечката, питката е изпечена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар