Каракачански кебап

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
19/06/2016
"Два вида свинско, малко шунка и лук за цвят - бабина рецепта за малки и най-вече за пораснали момчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 205
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете двата вида месо на едри парчета, подправете с пипер, зехтин и сложете в тава, сипете бульона, покрийте с фолио и поставете във фурната на 200 градуса за час да се запече.

Нарежете лука на полумесеци, а шунката на лентички.

Извадете тавата от фурната, махнете фолиото и сложете лука, шунката, доматите на кубчета и подправете на вкус.

Върнете тавата във фурната на 180 градуса и запечете до златисто-кафяв цвят на месото още 25 минути, като периодично разбърквате.

Преди поднасяне поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
19.06.2016 20:01
Тази рецепта взех преди години от една механа в Котел,собственичката беше супер усмихната и весела жена,също като мен :),бяхме се заговорили за готвене и че ми е страст приготвянето на домашна храна и ми написа рецептата да го пробвам.Не знам доколко е автентично,но е много вкусно.
9
0
Веселина Константинова
Тук, в нашият район има каракачанско съсловие. Зная някои от обичаите им, но не съм се интересувала от кухнята и рецептата определено ме заинтригува.
2
0