Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Задушени картофи»Задушени картофки с масло и самардала

Задушени картофки с масло и самардала

Задушени картофки с масло и самардала
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Много вкусни и лесни задушени картофи с аромат на самардала... ммм"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • сол
  • масло - 100 г
  • самардала - 2 с.л. суха
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофките и ги измийте. Нарежете ги на кубчета.

Поставете ги в тава с незалепващо дъно. Добавете маслото и олиото. Овкусете със сол и налейте 1 ч.ч. вода.

Завийте тавата с фолио и сложете в загрята фурна. Гответе до омекване на картофите.

Задушените картофи поднесете, поръсени със самардала - вкусът е невероятен!

Задушените картофки с масло и самардала са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: