gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Класическа баклава с орехи

Класическа баклава с орехи

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1969942072k1
29/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Баклавата си е баклава, а от всички варианти сърцето ни пак ще избере класическата, защото е най-вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе орехите. Намазваме дъното на тава за баклава с мазнина и слагаме 1 кора, след това я напръскваме с малко олио и слагаме втора кора, така редим докато стигнем средата на корите.

По средата разпределяме равномерно смлените орехи с малко олио. Продължаваме да редим корите една след друга с мазнина между тях.

Печем на слаба фурна - 150 градуса, до зачервяване. След това изваждаме тавата и я оставяме да се охлади. След това приготвяме сиропа.

В тенджера сипваме водата, захарта и трите пакетчета с ванилия. Разбъркваме ги и ги слагаме на котлона. Водата трябва да заври.

След това котлонът се изключва и сиропът се оставя за 2-3 минути да се успокои. Залива се вече студената баклава. Оставя се да престои 24 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: