Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Обобщавайки забележките: баклавата се нарязва преди печене, между корите може да се слага малко олио, но преди изпичане се залива поне със 100 гр разтопено краве масло. Относно сиропа: 500 гр захар е множко (все пак всичко е въпрос на вкус), но 800 мл вода е абсурдно много. Навярно сте яли оригинална турска баклава- тя е приятно сладка, но сироп не се вижда. В нашия случай 200-250 мл вода е достатъчно! Да ви е сладко!
30.12.2024 20:16
1
Анонимен
Анонимен
Студен или топъл сироп
30.12.2023 12:13
1
1
Анонимен
Анонимен
При сиропиране принципът е едното да е студено, другото - топло.
31.12.2023 14:36
Анонимен
Анонимен
Баклава с олио?!??
27.12.2023 23:45
5
3
Анонимен
Анонимен
Сиропът се оставя на котлона леко да се сгъсти.Полях с несгъстен сироп и добре опечената баклава се накисна,все едно,че е залята с вода.Сега се сетих,че сиропа се посгъстяваше на котлона преди да се залее баклавата.
В никакъв случай не го дърпайте от огъня още щом като заври и изглежда като вода.
26.12.2023 18:50
8
2
Анонимен
Анонимен
тя винаги трябва да се нарежи и после се пече
29.12.2022 20:42
11
Анонимен
Анонимен
Не се получи добре! Нарежете баклавата, преди да изпечете, защото остава сурова!
18.12.2022 11:26
13
1
Дони Ники
Дони Ники
Уникална баклава!
30.05.2022 13:45
4
3
Симона Иванова
Симона Иванова
Страхотна стана баклавата!
04.01.2017 17:04
16
5