Свинско месо с ориз на фурна

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
196
909
204
476
1
30/06/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 625
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме свинското и го нарязваме на кубчета. Слагаме го в тенджера под налягане за 40 минути.

През това време почистваме и измиваме ориза. Изсипваме го в тавичка, в която сме сложили олио, заливаме го с вода - 2 ч.ч.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Слагаме да печем в загрята фурна на 200 градуса.

Когато водата е на половина извряла, добавяме месото, което вече е сварено, за да хване хрупкава коричка.

Връщаме във фурната и печем, докато оризът се сготви.

Овална керамична тава за ценители-23%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
21.18 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар