Леща със запръжка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"От старите готвачи знаем, че хубавата леща се прави със запръжка"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • лук - 1 глава (голяма) или 2 бр. малка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лещата, слагаме я в голяма тенджера (за 8 порции), заливаме с вода и я слагаме на котлона да завира.

След като почне да ври, добавяме ситно нарязания или рендосан морков, чесъна, чубрицата и сол на вкус.

Може да добавите и 1 бр. ситно нарязана чушка по желание.

След като морковът е омекнал и супата е овкусена, приготвяме запръжката.

В тигана в предварително загрята мазнина, слагаме ситно нарязания лук, брашното и червения пипер.

Готовата запръжка прибавяме към лещата и оставяме да поври за няколко минути.

Готовата супа от леща поднасяме гореща. Може да добавите прясно нарязан магданоз.

Лещата със запръжка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: