Пълнени конуси от чушки в бешамел

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
443
1064
372
5
04/07/2016
"Очакваме нашата кулинарка Моника в най-скоро време да си извоюва ранг Иноватор, защото готви с много въображение и страст, които личат с пълна сила в рецептата за пълнени конуси от чушки в Бешамел."
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 332
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се запържва в част от мазнината за 3-4 минути, след което се добавя каймата, нарязания на ситно домат и подправките.

Оставяме да се запържат, докато каймата стане на трохи, което е отново не повече от 4 минути и добавяме 2 ч.ч. вода. Разбъркваме и оставяме тигана на котлона, за да поеме оризът водата и да омекне.

В зависимост от силата на котлона може да стане за 15 до 25 минути. Ако оризът остане без вода, но е още много твърд, можете да добавите и трета чаша. Когато оризът омекне обаче, махаме от котлона и подготвяме чушките.

Намазваме тава с олио и редим чушките, нарязани на конуси (дълги около 6-7 см) и пънчетата от гъби. Пълним конусите с плънката от ориз и кайма, слагаме във фурна и печем на 220 градуса около 15-20 минути.

Смесваме съставките за бешамела и разбиваме с тел внимателно, за да не се получат бучки. Изваждаме тавата, заливаме с разбития сос и връщаме във фурната, докато бешамелът се сгъсти до желаната от вас консистенция.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
10.07.2016 17:40
А къде са съставките за бешамела,че нещо не ги виждам ?
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
10.07.2016 18:57
Там са за друг сос,не за бешамел :)
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.07.2016 18:17
там са си :)
0
0