Хайдушки калпак

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
07/07/2016
"Ами какво да ви кажем, зареждайте яденето в печката, а като е готово - гръмнете веднъж и ние ще дойдем. Шегата настрана, но кулинарната импровизация на Добринка се е получила повече от чудесна "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154 179
  • Преглеждания за месеца898
  • Преглеждания за седмицата393
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото прясно мляко и захарта. Пресейте брашното и замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Направете плънката, като загреете мазнина в дълбок тиган. Нарежете месото на кубчета и запържете. Прибавете ситно нарязаните бекон, след това лука и гъбите. След като поомекнат, добавете печените чушки, соевия сос и подправките.

Гответе плънката до готовност. Оставете да се охлади. Премесете тестото и го разселете по дъното и стените, на тавичка с размери 26-28 см. Намажете хубаво с разтопено масло и оставете да втаса за 15-20 минути.

Изсипете плънката и печете ястието на 200 градуса около 35 минути. Накрая поръсете с настърган кашкавал.

Върнете обратно във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи. Идеята за това ястие видях в нета, но аз си го приготвих по мой начин и вкус.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 16
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
ивелина стоянова
стана едно превъзходно ястие за моите членове на семейството
5
0
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
02.08.2016 14:46
Да, надавам се и моята питка да стане толкова вкусна колко изглежда тази, ще споделя и снимки когато имам резултат
16
0
Plesneva
Plesneva
07.07.2016 23:53
Направо ми грабна очите :) Слагате ли малко водичка,докато приготвяте плънката или зеленчуците си пускат достаъчно сос?
8
0
Добринка Петкова
Страхотно ти се е получил "калпака",Соня! Радвам се,че моето предложение ти е харесало.
5
0
Plesneva
Plesneva
02.08.2016 09:59
Позволих си да добавя снимка на направения от мен.Уникална вкусотия.Единственото,което промених е,че добавих малко бяло вино да поври месото в него,топено сирене преди кашкавала и малко кайенски пипер.Благодаря за вкусната рецепта :)
17
1
Добринка Петкова
Не слагам вода,но нарязвам месото на дребни кубчета,за да се сготви по-бързо.
3
0