Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Леща със свинско в гювеч

Леща със свинско в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Леща със свинско в гювеч
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Честно, не ни беше хрумнало да приготвим свинското с леща, при това в гювеч. Сега разбираме, каква голяма грешка сме направили и смятаме много бързо да я поправим"

Необходими Продукти

  • леща - 350 г
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 2 - 3 бр. сухи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата, но не напълно. Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете последователно, нарязаните зеленчуци.

Добавете пюрето, подправките и отцедената леща. Сипете сместа в гювеч, добавете чушките и налейте топла вода, един пръст над продуктите.

Разбъркайте добре. Печете ястието на 200 градуса за около 35-40 минути или до готовност.

Лещата със свинско в гювеч е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: