Ориз със зеленчуци и прясна чубрица

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435807
08/07/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичката, белим и нарязваме на кубчета. Посоляваме леко. Морковите белим и настъргваме на едро ренде или нарязваме на много тънки колелца.

Лука нарязваме ситно или настъргваме. В олио и една к.ч. вода задушаваме лука, моркова и едно к.ч. грах .

Когато водата изври и останат на мазнина, прибавяме нарязаната тиквичка. Отново наливаме една к.ч. вода.

Щом зеленчуците останат на мазнина, ръсваме черен пипер и сол на вкус, накъсани листенца от прясна чубрица и измития ориз.

Разбъркваме няколко пъти и наливаме 600 мл топла вода. Варим ястието до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар