Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско месо и зеленчуци

Гювеч със свинско месо и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Гювеч със свинско месо и зеленчуци2 / 2
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг шарено
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 5 бр.
  • целина - 1 резен
  • домати - 1 и 1/2 ч.ч. белени от консерва
  • кренвирши - 3 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч. непълна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бахар - зрънца на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джинджифил - на вкус сушен
  • брашно - 1 - 2 с.л. за сгъстяване на ястието
  • олио - 3 с.л.
  • масло - на вкус, краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на малки хапки. Слагаме да се запържи в олиото. Когато леко се зачерви, добавяме нарязания на ситно лук, почистените и нарязани моркови и целина, малко водичка (1/2 чаена чаша) и задушаваме, докато омекнат.

Наливаме виното и подправяме с черен пипер, бахар, джинжифил, дафинови листа. Посоляваме на вкус и прибавяме нарязаните на кръгчета кренвирши.

Като поври ястието, сипваме и нарязаните домати от консерва и слагаме малко краве масло.

След няколко минути прибавяме брашно, разтворено с малко вода на кашичка и варим ястието още няколко минути. Може да поднесем ястието с варен ориз за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: